SMMM SINAV YÖNETMELİGİ İÇİN İMZA KAMPANYASI

Quoted post

Ziyaretçi

#1262 BİZLERİN EK SINAV HAKKINI ENGELLEYEN DOLMUŞÇULAR

2013-07-17 15:13

Türkiye'de iki meslek var ki; dünyada bir başka örneği yok. Bir dolmuşçuluk, bir de YMM'lik

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Dolmuşçuluğu bu halk zekasıyla yarattı ve yıllarca yaşattı, YMM'liği ise maliyenin merkezi denetim elemanı bürokratlar

Türkiye

Türkiye'de iki meslek var ki; dünyada bir başka örneği yok. Bir dolmuşçuluk, bir de YMM'lik

Hayrettin Ersoy - SMMM - Bursa

Türkiye'de iki meslek var ki; dünyada bir başka örneği yok. Bir dolmuşçuluk, bir de YMM'lik. Dolmuşçuluğu bu halk zekasıyla yarattı ve yıllarca yaşattı, YMM'liği ise maliyenin merkezi denetim elemanı bürokratları. Yıllarca sınavsız YMM olma hakkını kullandılar, nedendir bilinmez, tepkiler mi oldu nedir, kendilerine de sınav sorumluluğu getirdiler ama arada da özel sınavlarla kendilerine yine imtiyaz sağladılar.

23 yıldır, haksız, hukuksuz ama kanuni! bir şekilde bu işten nemalandılar, nemalanmaya devam ediyorlar. Türmob'un içinde ama Türmob'dan bağımsız ve ayrı mücadele ediyorlar, meslek için değil, kendi meslek gruplarının çıkarları için mücadele ediyorlar.

Bunun için var güçleriyle kamuya nüfuz etmeye ve ordaki etkilerini kullanmaya çalışıyorlar. Bir tek bu meslekte, bir asil-soylu sınıfı yaratıldı. Merkezi denetimden gelenler, meslekten YMM'ye geçişleri-geçenleri bile hor gördü. Yani yüzyıllar öncesine ait kast sınıfı bir meslekte yüzyıllar sonra yeniden yaratıldı, yaşatılıyor.

Türmob örgütlenmesinde de seçilme hakkı, dünyanın hiç bir yerinde, hiç bir zaman olmadığı biçimde ilkel bir biçimde düzenlendi. Yani YMM'lerin seçilme hakkı-şansı daha fazla. Kurul başkanları onlardan olmak zorunda. öyle ya, YMM olmayanların pek kafası çalışmaz, onların başlarında, hem de çoğunluk olarak YMM'ler olmalı.

HRK ve Etik Kurul'un başkanları YMM değil, ordaki durum da acilen düzeltilsin!! Bir takım kirli ayak oyunlarına alet olmayı reddettiğim için ben delege değilim, Türmob genel kurulunda olsam bile konuşma hakkım yok. Onun için burdan duyuruyorum.

Meslek sorunlar ve çözüm önerileri konusunda ise tüm meslektaşların görüşleri neredeyse bire bir aynıyken, bu bölünmeler gruplaşmaların bir anlamı yok, kişisel hırslara ve çıkarlara hizmet etmekten başka bir işlevi yok. Tek vücut olarak, bir tek meslektaşı dahi dışarda bırakmadan tek grup olarak mücadele etmeyen hiç bir oluşumun başarılı olma şansı yoktur. Mevcut örgüt yapısında sürdürülen hiç bir grup hareketi samimi değildir, dürüst değildir bana göre.

Yanıtlar

Ziyaretçi

2013-07-17 20:33:05

Arkadaşlar ben AHİME başvuru yapcam.ama tek başıma yapabilirmiyim.bu konuda bilgisi olan varsa yazabilirmi. ben tekrar aynı sınavları veremem.en azından bu şekilde mücadele etmeyi düşünüyorum..