SMMM SINAV YÖNETMELİGİ İÇİN İMZA KAMPANYASI
Quoted post
Ziyaretçi |
#1262 BİZLERİN EK SINAV HAKKINI ENGELLEYEN DOLMUŞÇULAR2013-07-17 15:13Türkiye'de iki meslek var ki; dünyada bir başka örneği yok. Bir dolmuşçuluk, bir de YMM'lik 17 Temmuz 2013 Çarşamba Dolmuşçuluğu bu halk zekasıyla yarattı ve yıllarca yaşattı, YMM'liği ise maliyenin merkezi denetim elemanı bürokratlar Türkiye Türkiye'de iki meslek var ki; dünyada bir başka örneği yok. Bir dolmuşçuluk, bir de YMM'lik Hayrettin Ersoy - SMMM - Bursa Türkiye'de iki meslek var ki; dünyada bir başka örneği yok. Bir dolmuşçuluk, bir de YMM'lik. Dolmuşçuluğu bu halk zekasıyla yarattı ve yıllarca yaşattı, YMM'liği ise maliyenin merkezi denetim elemanı bürokratları. Yıllarca sınavsız YMM olma hakkını kullandılar, nedendir bilinmez, tepkiler mi oldu nedir, kendilerine de sınav sorumluluğu getirdiler ama arada da özel sınavlarla kendilerine yine imtiyaz sağladılar. 23 yıldır, haksız, hukuksuz ama kanuni! bir şekilde bu işten nemalandılar, nemalanmaya devam ediyorlar. Türmob'un içinde ama Türmob'dan bağımsız ve ayrı mücadele ediyorlar, meslek için değil, kendi meslek gruplarının çıkarları için mücadele ediyorlar. Bunun için var güçleriyle kamuya nüfuz etmeye ve ordaki etkilerini kullanmaya çalışıyorlar. Bir tek bu meslekte, bir asil-soylu sınıfı yaratıldı. Merkezi denetimden gelenler, meslekten YMM'ye geçişleri-geçenleri bile hor gördü. Yani yüzyıllar öncesine ait kast sınıfı bir meslekte yüzyıllar sonra yeniden yaratıldı, yaşatılıyor. Türmob örgütlenmesinde de seçilme hakkı, dünyanın hiç bir yerinde, hiç bir zaman olmadığı biçimde ilkel bir biçimde düzenlendi. Yani YMM'lerin seçilme hakkı-şansı daha fazla. Kurul başkanları onlardan olmak zorunda. öyle ya, YMM olmayanların pek kafası çalışmaz, onların başlarında, hem de çoğunluk olarak YMM'ler olmalı. HRK ve Etik Kurul'un başkanları YMM değil, ordaki durum da acilen düzeltilsin!! Bir takım kirli ayak oyunlarına alet olmayı reddettiğim için ben delege değilim, Türmob genel kurulunda olsam bile konuşma hakkım yok. Onun için burdan duyuruyorum. Meslek sorunlar ve çözüm önerileri konusunda ise tüm meslektaşların görüşleri neredeyse bire bir aynıyken, bu bölünmeler gruplaşmaların bir anlamı yok, kişisel hırslara ve çıkarlara hizmet etmekten başka bir işlevi yok. Tek vücut olarak, bir tek meslektaşı dahi dışarda bırakmadan tek grup olarak mücadele etmeyen hiç bir oluşumun başarılı olma şansı yoktur. Mevcut örgüt yapısında sürdürülen hiç bir grup hareketi samimi değildir, dürüst değildir bana göre. |
Yanıtlar
Değiştirmek istediğiniz bir şey mi var?
Sessiz kaldığınız sürece bir değişiklik yaratamazsınız. Bu imza kampanyasının sahibi ayağa kalktı ve hareketi geçti. Siz de aynısını yapacak mısınız? İmza kampanyası oluşturarak, sosyal bir hareket yaratın.
Kendi imza kampanyanızı başlatınİlgilenebileceğiniz diğer dilekçeler
Popovo'da "Güzel Popovo" Gazetesinin Dağıtımına Karşı Dilekçe
815 Oluşturulma tarihi: 2024-12-05
no to the death penalty
425 Oluşturulma tarihi: 2024-11-08
Tatvan Belediye Başkanı olarak inşaat mühendisi Cengiz Şahin'i görmek istiyoruz
247 Oluşturulma tarihi: 2024-01-20
Proje okulumuza dokunmayın
181 Oluşturulma tarihi: 2024-04-05
ENTAKSİ İLE DEVAM
135 Oluşturulma tarihi: 2024-09-20
Derince Lisesi'ni Eski Yerine Geri İstiyoruz
43 Oluşturulma tarihi: 2024-07-08
Besremi adlı ilacımız hastalar ölmeden Türkiye’de satışa sunulsun
66 Oluşturulma tarihi: 2023-03-10
Mahalle ve köy muhtarlıkları kaldırılsın
24 Oluşturulma tarihi: 2024-04-05
HEREKE NUH ÇİMENTO MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİTSİN
24 Oluşturulma tarihi: 2024-02-23
KARAMAN’da ESKİ SOKAK İSİMLERİNİ GERİ İSTİYORUZ
13 Oluşturulma tarihi: 2024-10-01
Toki Müstakil arsa Gaziantep
12 Oluşturulma tarihi: 2024-01-01
NURİYE GÜLMEN'E ÖZGÜRLÜK!
15 Oluşturulma tarihi: 2023-12-02
Yeni bir okul
9 Oluşturulma tarihi: 2024-09-14
Emir ereni ghostlamasın
9 Oluşturulma tarihi: 2024-06-11
Kütahya Evliya Çelebi Hastahanesi jinekolog onkolog prof.dr.NADİ KESKİN hocamız bizi bırakma
6 Oluşturulma tarihi: 2024-07-03
ADAM KADMON İTALYAN KONSEYI BAŞKANI!
2833 Oluşturulma tarihi: 2022-01-11
CHARLIE HEBDO DEPREM KARIKATÜRÜ HAKKINDA NE DUSUNUYORSUN
314 Oluşturulma tarihi: 2023-05-12
Filistin'deki Vahşete Dur De!
14 Oluşturulma tarihi: 2023-10-18
Yangından dolayı küle dönen evim için imza kampanyası başlatmış bulunmaktayım.Desteklerinizi bekliyorum
10 Oluşturulma tarihi: 2023-09-25
Hayvan barınaklarındaki görevliler gerçek sevenler olmalı
7 Oluşturulma tarihi: 2023-08-17