SMMM SINAV YÖNETMELİGİ İÇİN İMZA KAMPANYASI

Quoted post

Ziyaretçi

2012-12-07 19:47

SAYIN ARKADAŞLAR AŞAĞIDA YAZACAĞIM KONUYA BİR BAKIN BİLGİSİ OLAN VARSA AÇIKLASIN
BEN DUNU STAJYER SORUNLARI SİTESİNDEN ALDIM VE 5 EYLÜLDE ONAYA GÖNDERİLEN YÖNETMELİĞİN İÇİNDE OLDUĞU SÖYLENİYOR SİZ NE DERSİNİZ OLABİLİRMİ BÖYLE BİRŞEY

doneri Nickli Üyeden Alıntı

Madde 15
- Sınavlar; Meslek gruplarına göre değişen sınav konularında yapılır. Buna göre;
a) Serbest muhasebeci mali müşavirlik;
1) Muhasebe ve İstatistik, (Ticari Muhasebe ve Bilanço, Banka ve Sigorta Muhasebesi, Maliyet Muhasebesi, Şirketler Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi, Genel İstatistik)
2) Genel Hukuk, (Borçlar Kanunu, Ticaret Kanunu, İcra-İflas Kanunu, Bankalar Kanunu)
3) Vergi Hukuku, (Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi, Vergi Usul Kanunu, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun)
4) Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı,
5) Sosyal Güvenlik Hukuku, (Sosyal Sigortalar Kanunu, Bağ-Kur Kanunu, Emekli Sandığı Kanunu)
6) Denetim ve Raporlama

yeni yönetmelikte sınavla ilgili olan kısım mı bu ?

Ben maliyet muhasebesinden kaldım, önceden maliyet muhasebesi tek ders iken şimdi muhasebe ve istatistik ile birleşmiş, yönetmelik kabul edilirse ben daha önce geçmiş olduğum finansal muhasebe, finansal tablo analiz konuları ile birlikte maliyet muhasebesinde de mi sorum olacağım
Paylaş

Yanıtlar

Malimüşavir Adayları
Dilekçe sahibi

#684 Re:

2012-12-07 21:26:30

#683: -  

o forum sitesine ben de üyeyim.paylaştıgınız şeyi orda da görmüştüm. doneri adlı üyeye de yazdım o siteden.yayınladıgı bu yönetmelik zaten cok cok eski yönetmelik. kendisi de zaten yaptıgı hatanın farkına vardı ve  sonraki forum mesajlarında bunu dikkate almayın diye yazdı.yukarıda yazan sınav konularına bir bakarsanız ne kadar  eski oldugu zaten anlaşılıyor. onaylanan yönetmelikler arasında bizim sınav yönetmeliğimiz yok arkadaşlar.. kafanız karışmasın..