Genç Akademisyenlerden Başbakan'a Yanıt
İmza kampanyasının sahibi ile iletişime geç
Genç Akademisyenlerden Başbakan'a Yanıt isimli dilekçe hakkındaki bu tartışma konusu otomatik olarak oluşturuldu.
Ziyaretçi |
#1012012-02-09 16:37Umarım istenilen sonuca ulaşabiliriz ve umarım gerekli olanın kendine inanabilen, güvenebilen ve kendisi de dahil olan biten her şeyi sorgulayıp, değerlendirebilen bireyler yetiştirmek olduğunu biraz olsun anlatabiliriz. Emeği geçen herkese saygılar. |
Ziyaretçi |
#102 Re: Re: ataturkcu ozgurlukcu(!) tayfaya ithaf olunur2012-02-09 16:42#95: - Re: ataturkcu ozgurlukcu(!) tayfaya ithaf olunur susmadim ki ondan buraya da yazdim iste... 28 subatta ve devaminda susturulduk... ama yilmadik bak simdi her platformda soyluyorum bunlari... |
Ziyaretçi |
#1032012-02-09 16:47Sayın Basbakan'ın pek anlayabileceği umudunu taşımasam da,teşekkürler. |
Ziyaretçi |
#104 Re:2012-02-09 16:49CHP ve zihniyeti oyle dusunmuyor ama peki siz onlara da karsi cikiyor musunuz ozgurluk adina? Bir zamanlar birileri cumhurbaskanligi secimi oncesi "bizim onaylamadigimiz adayi secemezler" diyerek tek tip insan modeli (kemalist laik artik neyse adi) dayatirken de bu sekilde tepki gosterdiniz mi? Ulke onlarin mali mi acaba? Sadece meraktan soruyorum... |
Ziyaretçi |
#105 Re: Re:2012-02-09 16:57bu soruyu tüm imza verenlere mi soruyorsunuz? bu ülke kimin malı? bu ülke birinin malı mı? bir hegemonyaya karşı bir başkasını mı savunuyorsunuz? bu ülke oyuncak mı? o kötüydü, bir de bunun faşizmini deneyelim mi diyorsunuz? eğer tarafsız bir şekilde tüm baskıcı yönetimlere karşı çıkacaksak, yani eğer buysa hayat felsefeniz, neden polemik yapıyorsunuz? peki buraya imza atan insanların geçmiş mücadelelerini belirten özgeçmişlerini mi eklemeleri gerekiyor ikna olmanız için? ne anlamsız bir tartışma bu?! |
Ziyaretçi |
#1062012-02-09 16:57umarım bu dilekçe hedefine ulaşır ve başbakan bir kesimin değil herkesin başbakanı olduğunu hatırlar. |
Ziyaretçi |
#107 Re: Re: Re: ataturkcu ozgurlukcu(!) tayfaya ithaf olunur2012-02-09 16:57#102: - Re: Re: ataturkcu ozgurlukcu(!) tayfaya ithaf olunur ne güzel etmişsiniz, okuyanlar da okudu, sağolun. |
Buyur burdan yak |
#108 pabucumun ozgurlukculeri2012-02-09 17:0128 subatta kemalist olan insanlar goklere cikarken, olmayanlar vatan haini ilan edilirken ayni tepkiyi veriyor muydunuz cok merak ediyorum? Maras ve Sivas olaylarini ornek gosterirken size dayatildigi sekliyle algilamaktan ote gecemediniz mi? Hapisene de yatan gazetecilerin(!) hangi suctan yattigini hic arastirma ihtiyaci duydunuz mu? Peki Ataturkculuk/Kemalizm hakkinda ne dusunuyorsunuz? Yillardir okullarda cocuklara tek dogru gercek yol olarak anlatilan/ogretilen bu fikirleri paylasmayanlar sizce kotu insanlar mi? C.baskaninin basbakanin Ataturkcu laikci olup olmadigini onemsiyor musunuz yoksa dilekcedeki gibi "insanligina" mi bakiyorsunuz? Biliyor musunuz hic samimi degilsiniz. Her turlu devletin adini koydugu bir akimin etkisi/baskisi altinda olmayi kabullenmedim, Ataturkcu/Kemalist/Laik degilim ve siz benim arkamda durdugunuz zaman ben de bu dilekceyi imzalarim. Ama yok Ataturkculuk/Kemalistlik/Laiklik olmazsa olmazimiz bunlara haiz olmayan insan vatanina katki saglayamaz, baskasini dusunen yobazdir diyorsaniz anca ozgurlukcuyuz diye kendinizi kandirir, benim gibi dusunenlere de saka kaynagi olursunuz... |
Ziyaretçi |
#109 Re: Re: Re:2012-02-09 17:08Maras olaylarina isaret ederken faturasi cok daha agir olan 28 Subata deginilmedigi icin, 27 Mayis'a 12 Eylule karsi cikilmadigi icin. Aziz Nesinden bahsedilirken, sirf inancli diye ordudan atilan, akademiden uzaklastirilan, memurluktan atilan insanlari katmadiklari icin bu dilekceyi samimi bulmuyor ve bu yuzden bu sekilde karsi cikiyorum... Tek tarafliligindan dolayi ozgurlukcu tavir arkasindaki bu samimiyetsizlikten dolayi... Umarim anlatabilmisimdir |
Ziyaretçi |
#110 Re: pabucumun ozgurlukculeri2012-02-09 17:08#108: Buyur burdan yak - pabucumun ozgurlukculeri al buyur burdan yak... pabucunuza iyi bakın, ülkemizde yaşam koşulları zor. |
Ziyaretçi |
#111 Re: Re: Re: Re:2012-02-09 17:10ben anladım da, anlamadığım bir şey var. bu dediklerinizi akp hükümeti mi yaptı da, başbakana yöneltilen bir metinde bunlardan bahsedilsin? bir imza metninden çok şey bekliyorsunuz, bu itirazlar adem havva'ya kadar gider zira. |
Ziyaretçi |
#112 Re: Re: Re: Re: Re:2012-02-09 17:14Marasi mi basbakan yapti? Yoksa Sivas'i mi yakti? bence soylediginizle celisiyor gibisiniz... Dilekce de vurgulanan noktalar can alici yoksa bende "soyle nesil yetistirirm boyle yaparim" diyen bir basbakana karsi cikmak isterim. Ama bu dilekcenin amaci farkli geliyor. Benim ki sadece tecrubeden geliyor, 28 subat yasayanlar genelde boyle sanirim... |
Ziyaretçi |
#1132012-02-09 17:19bu insanlar ülkeyi kan gölüne çevirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.....umarım bu teşebbüs sonuca ulaşır.... |
Ziyaretçi |
#1162012-02-09 17:33Çok yerinde ve söylenmesi gerekenleri net biçimde dile getiriyor dilekçede yer alan sözler. Aynen katılıyorum her satırına. |
Ziyaretçi |
#117 Busra Ersanli mi?2012-02-09 17:41Buraya imza atanlar Busra Ersanli nin kim oldugunu bilerek mi attilar imzalarini acaba? KCK sanigi akademisyen(!); "Abdullah Öcalan'ın talimatıyla, PKK'ya nitelikli kadrolar yetiştirmesi için kurulduğu tespit edilen siyaset akademilerinde eğitimler veren Büşra Ersanlı'nın evinde ele geçirilen el yazması dokümanlar, siyaset akademilerinin işlevi konusunda önemli ipuçları veriyor. Siyaset akademilerindeki eğitim müfredatı ile PKK'nın dağ kamplarındaki eğitim içeriğinin aynı olduğu görülüyor. Büşra Ersanlı'nın el yazması notlarında, PKK'nın terör örgütü listesinden çıkması gerektiğinden, Kürt devletinin kurulması için şarların uygun olduğundan, özerkliğin tek taraflı olmayacağı ama devlet kurmanın tek taraflı olabileceğinden, Kürdistan devletinde tüm kamusal alanların Kürtler tarafından yönetileceğinden bahsediliyor." Haberin tamami icin: http://www.aktifhaber.com/iste-busra-ersanli-gercegi-520429h.htm |
Ziyaretçi |
#1182012-02-09 17:55Gencler neye inaniyorsa oyle yetisir. Genclere herhangi bir inanc elbisesi giydirmek kimsenin haddi degildir. Hele hele bir ulkenin basbakanin hic degildir. Bu metni ele alanlara ve destekleyenlere tesekkurlerimi sunuyorum. |
Metin Demirkaya |
#121 ..fot bo ri..KURD-i TURK-i Hicazet Makamında2012-02-09 17:58.. Pamukova'nın Ray'ları suçlu olur da Uludere'nin katırları suçlu olmaz mı ..herneyse diyen gitti burada katırları kazığa Ray/ları da yazlığa çekelim gelin en iyi'si Rızà/sı olan 14'lük Kızlarımızı da ağa ağa Birer Kozmonot edip aya gönderelim en iyi'si gör bak sen o/zaman güllük gülüstanlık olur mu olmaz mı memleket bu memleketin bağ ile bahçesi ..hernerdeyse *** ..suç benim mi geldi gene bak öyle mi değil mi asker yolu gözlerim ah ki ah dizleriiiim ..dizlerim *** makarna'm sıcak gelmezse derim ayaklarını değil diz'ini kırarım bak.. ..herneyse *** makarna'm sarı bağlar Lo sen söyle asker ağlar Lo comment ceva can heLLo Bonjour monsieur dinle Lo Deli Lo.*.Deli Lo.*.De li Lo can bu canım Qurbandır Lo vatan sağ olsun diz ne ki Lo *** & Celàl çığ=Metin Demirkaya |
Ziyaretçi |
#122 Re: ..fot bo ri..KURD-i TURK-i Hicazet Makamında2012-02-09 18:19#121: Metin Demirkaya - ..fot bo ri..KURD-i TURK-i Hicazet Makamında yilmaz ozdil cakmasi ilkokul 2 terk sen imzala ben hayatta imzalamam... |
Ziyaretçi |
#123 mustafa nazif2012-02-09 18:20neyden korkuyorsunuz ki, imzayı gizliyorsunuz? sahte isimlerle imzala gitsin... bu mudur yani? 99'da fbi'ın yapmış olduğu araştırmaya göre, 3. büyük tehlike olarak ateizm gösterilmişti... hangi toplum olursa olsun, inançsızlık, en büyük tehlikedir... yıllarca bu ülkede din düşmanlığı yapıldı. hakikaten, "özgürlük" adına ne zaman çıkıp dilekçe verdiniz? insanlar, bu ülkede okuyamadığı için yıllarca sürünürken, kaçınız onlara destek oldu ki, şimdi bu metinle ortaya çıkıyorsunuz? hakikaten komiksiniz... takma isim falan değil; gerçek isim! |
Ziyaretçi |
#124 Re: mustafa nazif2012-02-09 18:26Samimi degiller iste... Busra Ersanli teroristinin arkasinda duran bir dilekceye imza atamam, sehit kuzenim mezarindan kalkar beni yerden yere vurur (hakkidir) Bu katillerin savundugu ozgurlukse kahrolsun ozgurluk, karsi ciktiklari dinimse yasasin Islamiyet! |
Ziyaretçi |
#125 mustafa nazif2012-02-09 18:40hayır gerçekten ciddi akademisyenlmer olarak çıkıp özgürlğü savunsanız eyvallah diyeceğim... ama tamamen maksatlı... dediğim gibi; bu ülkede insanlar inançlarından dolayı işinden olurken, ordudan atılırken, bazıları bu sebepten intihar ederken, laiklik gerekçesiyle insanları ordudan atarken, eğitimlerini engellerken, "neredeydiniz" uşaklar? yoktunuz... çünkü sizler hiç bir zaman samimi değildiniz ve asla olamayacaksınız... şimdi ne oldu?... elbette ki her devir gibi devriniz kapanıyor... hazımsızlığınızın sebebi de bu... ciddi akademisyen bu ülkenin sosyal gerçeklerini gözardı etmez... ciddi akademisyen, eğer "özgürlük" ve "haksızlık" diyorsa, bunu toplumun bütün kesimleri için aynı orantıda düşünür... benim de temennim bu yönde... fakat bu türkiyede hiç birzaman böyle işlemedi... örneğin bu ülkenin X vatandaşı başı örtülü olduğu için okuyamıyorsa, bir ateist bile olsanız, hak namına, insanlık namına özgürlük namına onu da savunmalıydınız... ancak ve ancak o zaman sizin samimi olduğunuza inanabilirdik... şimdi sadece bir komedi izliyoruz... bu ülkede yüz yıldır yapılanların sonucunda ciddi anlamda kendinize düşman edindiniz. edindiğiniz için de samimi olsanız dahi samimiyetinize asla inanılmayacak duruma geldiniz. hrant yargılanırken neredeydiniz peki? sahi, o zaman da yoktunuz siz. kör ölür badem gözlü olur misali, öldükten sonra savunmaya başladınız. sizler işte bu kadar samimisiniz. öldükten sonra hepimiz hrantız diye ortaya çıktınız. ha; bir de ermenileri öldürdük özür dileriz diye imza atan aydın ukelaları da vardı bu ülkede onlar nerede şimdi?... şimdi hepimiz tinerciyiz diyorsunuz. sokakta bir travesti öldürülse hepimiz travestiyiz diye sokağa çıkacaksınız. sürü psikolojisi! ben daha düne kadar kardeşimin işyerini ararken selamun aleyküm diyemiyordum. türkiyenin durumu buydu anlatabiliyor muyum? başörtülü bir ablam; lojmanda oturan kardeşinin evine hayatı boyunca hiç gitmedi... yani öz kardeşinin evine... neden? çünkü çarşaflıydı?... hani özgürlük? hikaye.... size yazacak çok şey var ama hakikaten değmiyorsunuz. sizler sadece canımı sıkıyorsunuz... hani hakikaten bir şey yapacağnızı bilsem neyse: cürmünüz kadarsınız işte! |
|
Değiştirmek istediğiniz bir şey mi var?
Sessiz kaldığınız sürece bir değişiklik yaratamazsınız. Bu imza kampanyasının sahibi ayağa kalktı ve hareketi geçti. Siz de aynısını yapacak mısınız? İmza kampanyası oluşturarak, sosyal bir hareket yaratın.
Kendi imza kampanyanızı başlatınİlgilenebileceğiniz diğer dilekçeler
Popovo'da "Güzel Popovo" Gazetesinin Dağıtımına Karşı Dilekçe
814 Oluşturulma tarihi: 2024-12-05
no to the death penalty
421 Oluşturulma tarihi: 2024-11-08
Tatvan Belediye Başkanı olarak inşaat mühendisi Cengiz Şahin'i görmek istiyoruz
247 Oluşturulma tarihi: 2024-01-20
Proje okulumuza dokunmayın
181 Oluşturulma tarihi: 2024-04-05
ENTAKSİ İLE DEVAM
135 Oluşturulma tarihi: 2024-09-20
Derince Lisesi'ni Eski Yerine Geri İstiyoruz
43 Oluşturulma tarihi: 2024-07-08
Besremi adlı ilacımız hastalar ölmeden Türkiye’de satışa sunulsun
66 Oluşturulma tarihi: 2023-03-10
Mahalle ve köy muhtarlıkları kaldırılsın
24 Oluşturulma tarihi: 2024-04-05
HEREKE NUH ÇİMENTO MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİTSİN
24 Oluşturulma tarihi: 2024-02-23
KARAMAN’da ESKİ SOKAK İSİMLERİNİ GERİ İSTİYORUZ
13 Oluşturulma tarihi: 2024-10-01
Toki Müstakil arsa Gaziantep
12 Oluşturulma tarihi: 2024-01-01
NURİYE GÜLMEN'E ÖZGÜRLÜK!
15 Oluşturulma tarihi: 2023-12-02
Yeni bir okul
9 Oluşturulma tarihi: 2024-09-14
Emir ereni ghostlamasın
9 Oluşturulma tarihi: 2024-06-11
Kütahya Evliya Çelebi Hastahanesi jinekolog onkolog prof.dr.NADİ KESKİN hocamız bizi bırakma
6 Oluşturulma tarihi: 2024-07-03
ADAM KADMON İTALYAN KONSEYI BAŞKANI!
2833 Oluşturulma tarihi: 2022-01-11
CHARLIE HEBDO DEPREM KARIKATÜRÜ HAKKINDA NE DUSUNUYORSUN
314 Oluşturulma tarihi: 2023-05-12
Filistin'deki Vahşete Dur De!
14 Oluşturulma tarihi: 2023-10-18
Yangından dolayı küle dönen evim için imza kampanyası başlatmış bulunmaktayım.Desteklerinizi bekliyorum
10 Oluşturulma tarihi: 2023-09-25
Hayvan barınaklarındaki görevliler gerçek sevenler olmalı
7 Oluşturulma tarihi: 2023-08-17