SMMM SINAV YÖNETMELİGİ İÇİN İMZA KAMPANYASI

Çağlar

/ #1051 Tazminat

2013-05-04 19:04

Şu Tazminat Konusunu açan ve bize doğru bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.3 gün önce bu güne randevu aldığım Avukat ile görüştüm.Mahkemelerin silsilesi şöyleymiş;Bölge idaresi mahkemesi-Danıştay-Anayasa Mahkemesi-Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi.Bağlı olduğumuz Birlik Türmob olduğu için ve davayı Türmob açtığı için AHİM'e de kendisinin gitmesi gerekiyor.Bireysel anlamda bizde dava açabiliyoruz ama bu silsileyi takip etmemeiz gerekiyor.Avukat şunu da söyledi Türmob'un elinde geçmişte bu tür af sınavları ile ilgili emsal olduğu için başka hiç bir delil kullanmadan Davayı %100 kazanacağımızıda söyledi.Manevi tazminat davası,maddi tazminat davasının en az 5 katı olarak belirlenebiliyor.Ortalama bir hesap çıkarabilir misiniz diye sordum,belli olmaz dedi Türmob Manevi tazminat bedelini ne kadar yüksek açarsa o oranda para alabiliyoruz bunun için mahkemeye yatırılan Harçlarda o oranda artıyormuş.Ben pazartesi Türmoba Başkanlığa hitaben bir faks çekeceğim.Bu konuyla biraz meşgul olalım derim,davayı dışarıda kazanacağız,hadi arkadaşlar herkes biraz daha duyarlı olsun,Türmoba yazalım.İyi akşamlar hepinize..