SMMM SINAV YÖNETMELİGİ İÇİN İMZA KAMPANYASI

İmza kampanyasının sahibi ile iletişime geç

SMMM SINAV YÖNETMELİGİ İÇİN İMZA KAMPANYASI isimli dilekçe hakkındaki bu tartışma konusu otomatik olarak oluşturuldu.

BATMAZ

#651 BU MADDELER NE ANLAMA GELİYOR?

2012-12-03 14:29

#650: -

GENEL KURULDA KABUL EDİLEN YÖNETMELİK DİREKT OLARAK RESMİ GAZETEDE YAYINLANLAM ÜZERE BAŞBAKANLIĞA GÖNDERİLEBİLİYOR MU?EĞER GÖNDERİLEBİLİYORSA SINAV YÖNETMELİĞİ İÇİN NEDEN GELİRLER İDARESİ BAŞKANLIĞININ GÖRÜŞÜ ALINIYOR?BUNU BİLMEDİĞİMDEN SORUYORUM,ÖYLE BİRŞEY VARMI?BENİM BİLDİĞİM YÖNETMELİK ÇIKACAĞI ZAMAN GENEL KURUL KARAR ALIR VE BUNU GELİRLER İDARESİNE GÖNDERİR,GELİRLER İDARESİ DE MALİYE BAKANLIĞINA VE SONRA RESMİ GAZETEDE YAYINLANIR.KONUYU BİLEN ARKADAŞLAR VARSA LÜTFEN BUNU ANLAYABİLECEĞİMİZ DİLDEN ANLATABİLİR Mİ?SAYGILARIMLA...

Malimüşavir Adayları
Dilekçe sahibi

#652 Re: BU MADDELER NE ANLAMA GELİYOR?

2012-12-03 15:01

24 ekim 2010 da yapılan genel kurulda 7 tane yönetmelik kuruldan gecirildikten sonra maliye bakanlığının onayına sunulmuştu. bunların 5 tanesi maliye bakanlığından onay almıştı. işte bu onay alan 5 yönetmelik resmi gazetede yayınlanmak üzere başbakanlığa gönderilmiş. 7 yönetmelikten kabul görmeyen  2 yönetmelikse şöyle; birisi  bizim Sınav Yönetmeliği  diğeri de  Sürekli Egitim Yönetmeliği.

BATMAZ

#653 Re: Re: BU MADDELER NE ANLAMA GELİYOR?

2012-12-03 15:52

#652: Malimüşavir Adayları - Re: BU MADDELER NE ANLAMA GELİYOR?

ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM YAPMIŞ OLDUĞUNUZ AÇIKLAMADAN DOLAYI.NE KADAR ENTERESAN AMA 2010 DA 5 YÖNETMELİK ONAYLANIYOR.YIL OLMUŞ 2013 DAHA YENİ RESMİ GAZETEYE ÇIKIYOR,BÜROKRASİ DEDİKLERİ BU OLSA GEREK.ONAYLANMAYAN İKİ YÖNETMELİĞE GELİNCE;BUNU REDDEDEN ZİHNİYETE ŞUNU SORMAK İSTERİM,SINAV YÖNETMELİĞİNİ HANGİ MANTIĞA DAYANDIRARAK REDDEDEBİLİYORSUNUZ?7 DERSİN 6 SINI VERMİŞ BİR İNSANI 27 AY BEKLETECEKSİNİZ VE SONRA TÜM DERSLERDEN SORUMLU TUTACAKSINIZ.GELİRLER İDARESİ BAŞKANLIĞINI BU SINAVA SOKSALAR ACABA TEK BİR DERS BİLE VEREBİLİR Mİ?YA DA AVUKATLIK MESLEĞİNİ İCRA EDENLER KENDİ DERSLERİNE GİRSELER BUNCA YILDAN SONRA ACABA KAÇ DERS VEREBİLİRLER.60-70 BİN ARASINDAKİ SMMM LER ŞİMDİ BU SINAVA GİRSE BİRTEK DERS VEREBİLİRLER Mİ?BUNU DİĞER MESLEK GURUPLARINA DA SORABİLİRİZ.BENİM MANTIKTAN KASTIMDA BUYDU.BUNLARIN MANTIKLARI OLMADIĞI GİBİ VİCDANLARIDA YOK MAALESEF...SEVGİ VE SAYGILARIMLA..

Ziyaretçi

2012-12-03 16:41

BUNLARIN SAMİMİ OLMADIĞI BELLİYDİ.HANİ MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEKLERDİ.
BUNLARLA HİÇ BİR YERE VARILMAZ
GÜNEŞ

#655 Re: Re: Re: BU MADDELER NE ANLAMA GELİYOR?

2012-12-03 16:47

#653: BATMAZ - Re: Re: BU MADDELER NE ANLAMA GELİYOR? 

Bende merak ediyorum gerçekten kaç tane Meslek mensubu 2 sene sonra o sınavlarda başarılı olabilir, hemde daha önce geçmiş olduğu sınavlardan.benim yanında staj yaptığım Mali Müşavirim bile 2010 3. Dönem Finansal muhasebe sınavını cevaplayamamıştı. . SM den SMMM' ye geçiş sınavları bile bizim girdiğimiz kadar zor değil. Ve ayrıca 2010 Temmuz ayında yapılan mazeret sınavı da çoookkkkk kolaydı, kimler girebildi bilmiyorum ki o sınava girmek için raporun yeterli olmadığını duydum. Nasıl bir mazeret sunuldu ve kimler girebildi. 2 senedir neden tekrar yapılmadı? bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.

GÜNEŞ

#656 DİLEKÇE İMZASI

2012-12-03 16:49

İmzalanan dilekçe sayısı günlerdir 946 yı geçmedi. bu kadar azmıyız biz. 4000 lerden bahsediliyor?
BATMAZ

#657 Re: DİLEKÇE İMZASI

2012-12-03 17:15

#656: GÜNEŞ - DİLEKÇE İMZASI

SAYIN GÜNEŞ İMZA SAYIMIZ 946 EVET DOĞRU,HATTA YAZMIŞ OLDUĞUNUZ MAĞDUR SAYISI 4000 O DA DOĞRU,İMZANIN ÇOĞUNLU ELBETTE ÖNEMLİ AMA DAHA DA ÖNEMLİSİ BURDA BU HAKSIZLIĞA DİRENEN İNSAN SAYISI.BİZ YİNEDE ARKAMIZA BAKMAYALIM,DİRENEN DİRENİR,YETKİLİLERE ELEKTRONİK YOLDAN ŞİKAYETLERİNİ YAZAN YAZAR,BİZ BU DAVAYI KAZANSAKTA KAZANAMASAKTA VİCDANIMIZ RAHAT ÇÜNKÜ İNSAN OLABİLMEK SADECE NEFES ALIP VERMEK DEĞİLDİR.HAKSIZLIĞA KARŞI GEREKİRSE VÜCUDUNU SİPER ETMEKTİR.BİZ YAZMAYA-DİRENMEYE-HAKKIMIZI ARAMAYA  DEVAM EDECEĞİZ.YİNE SÖYLÜYORUM ZERRE KADAR VİCDANI OLANLAR,HAKKIMIZ OLAN BU DAVAYI LEHİMİZE SONUÇLANDIRIR.BİZ KİMSEDEN AYRICALIK VE İLTİMAS BEKLEMİYORUZ ANA SÜTÜ GİBİ HAKKIMIZ OLAN BU RUHSATI ALMAK İSTİYORUZ.ALLAH FİRAVUN YÜREKLİ OLANLARA AKIL FİKİR VERSİN.SEVGİ VE SAYGILARIMLA..

Ziyaretçi

2012-12-03 20:22

resmi gazetede çıkacak yönetmelikte bekleme süresi 6 ayamı indi bilgisi olan varmı
yiğit

2012-12-03 22:46

YOK CANIM KARDEŞİM SADECE 5 YÖNETMELİK MADDESİ YAYINLANIYOR BİZİ İLGİLENDİREN KISIM ANCAK MAHKEMEDE HALLOLUR TÜRMOM YÖNETİCİLERİ BU GÜNE KADAR BEKLETTİLER BİRŞEY OLUR DİYE AMA GİB BAŞKANLIĞINDAN SES ÇIKMADI HER HALDE GİB YÖNETİCİLERİ 6 AY BEKLEMEYE VE TEKRAR 7 DERSTEN SINAVA GİRME İŞİNİ YAPALIM DİYORLAR AMA BİZİMKİLER KABUL ETMEDİLER VE MAHKEME YOLUNA GİDİLDİ BEN 2 YILLIK BEKLEME SÜREMDE 6 AYA İNMESİNE BİLE RAZI İDİM AMA ŞİMDİ DEĞİLİM . BELKİ BANA GÜLERSİNİZ AMA BEN 2 YILLIK BEKLEME SÜRESİNDE BİLDİĞİM BÜTÜN KONULARIN NERDEYSE % 90 NINI UNUTTUM VE ŞİMDİ TEKRAR KURSA YAZILDIM VE DERS ÇALIŞIYORUM
YÜCEL BEYLE 3 GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜM İNANIN BANA KAMERADAN GÖRÜNDÜĞÜNDEN ÇOK DAHA KALİTELİ BİR ADAM
ADAM YANİ BEN ONUN SÖZÜNE GÜVENİYORUM .
İNŞALLAH BU YÖNETMELİK MAHKEMEYE GİTMEDEN HALLEDİLİR KÜÇÜK BİR SİNYAL VERSİNLER HEMEN DAVAYI GERİ ÇEKERİM DEDİ AMA BU ARADA BEKLEMEYİN SINAVLARINIZA GİRİN BEKLEME SÜRESİ DOLANLAR İÇİN DİYORUM İNŞALLAH GEÇERSİNİZ VE KURTULURSUNUZ DEDİ KENDİSİNE KİBAR VE NAZİK TAVIRLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM GÜZEL ALLAHIM İNŞALLAH TÜRMOBUN YÖNETİMİNDE BÖYLE KALİTELİ İNSANLARIN SAYISINI ARTIRIR.
HA BİRDE ŞUNU BELİRTEYİM DİYELİMKİ TEK DERSTEN KALDINIZ VE TEKRAR 7 DERTEN SINAVA GİRDİNİZ VE O KALDIĞINIZ DERSİ VERDİNİZ BU ARADA MAHKEME KAZANILIRSA BU SINAVDA DERSTEN GEÇTİĞİNİZ İÇİN BİR ŞEKİLDE BU ÇEÇTİĞİNİZ DERSİ MAKKEMENİN VERDİĞİ HAKKA ŞAMİL YAPILABİLİRMİŞ
ONUN İÇİN ARKADAŞLAR SINAVLARINIZA GİRİN DOSYALARINIZI AÇTIRIN

ÜZÜLEREK İFADE EDEYİM ALLAH 2 YIL BEKLEYECEK OLAN KARDEŞLERİMEDE SABIR VERSİN ÇÜNGÜ BU İKİ YIL ZARFINDA BEN VE BU SAYFADA YAZAN ARKADAŞLARIDA GÖRÜYORUM MANTIK HESAPLARIMIZI KAYBETTİK ÇOK ZOR
TABİRİ CAİZZE NEREYE BAKSAM SINAV HAKKI GÖRÜYORUM ( HANİ ÜSTAD DİYORYA AMERİKADA BİR ADAM ÖLDÜRÜLSE BENMİ ÖLDÜRDÜM DİYE ZANNEDİYORUM) İŞTE ÖYLE BİRŞEY .
HER NEDENSE BU İŞ MAHKEMEDEN ÖNCE HALLEDİLECEK DİYE BİR HİS VAR ÇÜNKÜ TÜRMOB İLK DEFA BÖYLE CİDDİ BİR GİRİŞİM YAPTI VE GİBİ MAHKEMEYE VERDİ BU TÜRMOB AÇISINDAN ÇOK BÜYÜK BİR OLAY. İNŞAALLAH BİZİM AÇIMIZDAN HAYIRLI BİR SONUÇLA SONLANIR HİÇ OLMAZSA BİZDEN SONRAKİLER BİZİM GİBİ YANMAZLAR YANMA KELİMESİNİ MECAZ ANLAMDA KULLANMIYORUM GERÇEKTEN YANDIK ARKADAŞLAR AMA PİŞTİKTE
ALACAĞINIZ HER RANDEVUYA GELECEĞİME SÖZ VERİYORUM.
HEPİNİZE SAYGI VE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM
GÜNEŞ

#660 2010 mazeret sınavı

2012-12-04 11:39

Bende merak ediyorum gerçekten kaç tane Meslek mensubu 2 sene sonra o sınavlarda başarılı olabilir, hemde daha önce geçmiş olduğu sınavlardan.benim yanında staj yaptığım Mali Müşavirim bile 2010 3. Dönem Finansal muhasebe sınavını cevaplayamamıştı. . SM den SMMM' ye geçiş sınavları bile bizim girdiğimiz kadar zor değil. Ve ayrıca 2010 Temmuz ayında yapılan mazeret sınavı da çoookkkkk kolaydı, kimler girebildi bilmiyorum ki o sınava girmek için raporun yeterli olmadığını duydum. Nasıl bir mazeret sunuldu ve kimler girebildi. 2 senedir neden tekrar yapılmadı? bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.

Ziyaretçi

2012-12-04 12:10

Birkaç gündür işlerim münasebetiyle siteye girme fırsatım olmadı. Şunu belirteyim ki bazı arkadaşları daha hassas olmaları noktasında uyarmamın adı provakötürlük olmuş. Provakötlüğün kelime anlamını iyi öğrenin ondan sonra burda konuşalım. Asıl provakötörlük ankarayı birilerinin başlarına yıkmaya onay vermekle ve daha da körükleyerek olayları büyütmekle olur. Herkezi sakin olmaya davet ediyorum. Olay mahkemeye gittiyse ki bu olayı mahkeme çözecekse herkez haddini bilecek ve sesini çıkarmadan bekleyecek. Türmob ve gib arasında yıllardır yönetmelik anlaşmazlığı var ve bunu ancak iki kurum karşılıklı mutabakatla aşabilirdi. Aşamadılar olay mahekemeye gitti ve iyi de oldu. bu bizler ve türmob tarihinde büyük olaylardan birisi. Türmob bir kurum olarak aşamadıysa ve mahkemeye gittiyse bizleri dikkate kim alacak. Biz ancak görüşümüzü bildiririz haklı taleplerimizi dile getiririz. Ama Ankarayı başa yıkacak olsaydık zaten burda olmazdık. Anında istediğimiz olurdu zaten. Herkez heryere mail atsın mücedelemiz devam etsin gündemden düşmesin. Ama tekrar sölüyorum nüanslara dikkkaattt.

Ziyaretçi

2012-12-04 12:12

bence arkadaşımız haklı biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor bencede
BATMAZ

#663 İSİM YAZMA CESARETİNDE BULUNUN

2012-12-04 14:27

BU PLATFORMA HAFTADA BİR GİRİP,BURADAKİ MÜCADELEMİZE GÖLGE DÜŞÜRMEK İSTEYENLERE SÖZÜM ŞU;ADINIZI SOYADINIZI YAZIN DA HERKES SİZİN KİM OLDUĞUNUZU BİLSİN.MÜCADELEYİ DESTEKLEYEN AMA İSİM YAZMAYANLARA ZATEN SAYGIM SONSUZ.EĞER BU KİŞİLERİN BENİM YAZDIĞIM YAZILARLA İLGİLİ BİR DERTLERİ VARSA 0533 633 24 65 NOLU TELEFONU ARAYARAK BENİMLE İLETİŞİME GİREBİLİRLER,DERTLERİNİ TELEFONLA ANLATARAK BİLDİREBİLİRLER.BENİM YERİM YURDUM BELLİ,YAPMAK İSTEDİKLERİM BELLİ..HADDİMİ BİLDİRECEK KİMSE VARSA BUYURSUN BİLDİRSİN..YİNE YAZIYORUM ADIM SOYADIM:İSMAİL BATMAZ,BEN BU MÜCADELEYİ BU TARZLA,BU NÜANSLARLA VE BU HADLE YAPMAYA DEVAM EDİYORUM.BURAYI KARIŞTIRIP İNSANLARI BULANIK SUYA ÇEKMEKTENSE,BERRAK OLUP YOLUMA DEVAM EDECEĞİM.

Ziyaretçi

#664 Re: İSİM YAZMA CESARETİNDE BULUNUN

2012-12-05 11:28

#663: BATMAZ - İSİM YAZMA CESARETİNDE BULUNUN 

ben ismail batmazı haklı buluyorum, kardeşim daha neyin saygısından ve üslubundan bahsediyorsunuz.yapılan haksızlığı herkes biliyor ve bilerek yapıyor.Şuanda pozisyonumuz tamamen Türmob ve Yücel Akdemirden yana olmalıdır.Diğer kurumlar yani bu olayı engelleyen bürokratların dini imanı zaten olmadığı açıkça görülüyor.Onlara hoş görünmenin anlamıda yok zaten.Bu tip adamlar insanlıktan ve kibarlıktan asla anlamazlar.Eğer bunların anladığı dilden birileri konuşabiliyorsa bırakın konuşsun.Eğer dahada ileri gidebiliyorsa bırakın gitsin.Bence bürokrat kariyerinin zedeleneceğini düşünüp tırsmaya başlarsa ancak o zaman ikna olur buda baskıyla olur.

Ziyaretçi

#665 Konu

2012-12-05 16:28

Arkadaşlar bugün GİB Ankarayı aradım dilekçenin sonucunu sordum henüz işleme almadıklarını şöylediler.
BATMAZ

#666 BELLİKİ OYALIYORLAR

2012-12-05 17:39

#665: - Konu

BİZ ARAMAMIZA DEVAM EDELİM..DİLEKÇEMİZİN ARKASINDA OLDUĞUMUZU GÖSTERMEYE DEVAM EDELİM LÜTFEN..BU GÜN YARIN OLUMLU YA DA OLUMSUZ BİR CEVAP VERMEK ZORUNDALAR ZATEN.SEVGİ VE SAYGILARIMLA..

Bu gönderi yazan kişi tarafından kaldırıldı (Ayrıntıları göster)

2012-12-05 19:30

Bu gönderi yazan kişi tarafından kaldırıldı (Ayrıntıları göster)

2012-12-05 19:35

Ziyaretçi

2012-12-06 09:58

Arkadaşlar Denizlide olan varmı bugün COLOSSAE TERMAL OTEL KARAHAYIT - DENİZLİ TÜRMOB toplantısı var orada Türmob yöneticileri ve Bora TOPALOĞLU da var gidip görüşüle bilinirse iyi olur diye düşünüyorum. İSTANBUL SMMM odası stesinde ilan var.
BATMAZ

#670 İLYAS GELDİ 0312 415 38 87

2012-12-06 16:01

AZ ÖNCE GELİRLER İDARESİ BAŞKANLIĞINI ARADIM,BU HAFTA SONUNA KADAR DİLEKÇEYE CEVAP VERİLECEK DENMİŞTİ BANA.DİLEKÇE CEVAPLANMIŞ GALİBA AMA TELEFONDA BİLGİ VERİLEMİYORMUŞ.BU BİLGİYİ İLYAS GELDİ BEYDEN ÖĞRENECEĞİMİZİ SÖYLEDİLER,İLYAS BEYİN TELEFONUNU İSTEDİM 0312 415 38 87.İLYAS BEY PAZARTESİ GÜNÜ DAİREDE OLACAKMIŞ.İLGİLİ ARKADAŞLARA DUYURAYIM DEDİM.İLGİLİ ARKADAŞLARA SEVGİ VE SAYGILARIMI GÖNDERİYORUM.

Ziyaretçi

2012-12-06 19:51

BATMAZ KARDEŞ SİZCE CEVAP MÜSBET OLABİLİRMİ TAHMİNİNZİ NEDİR
ADALET

#672 EK SINAV HAKKI

2012-12-06 20:13

TEK DERSTEN DOLAYI MAHDUR KALMIŞ TÜM SMMM ADAYLARI İÇİN İMZALANAN BU DİLEKÇE UMARIM AMACINA ULAŞIR...
ADALET

#673 Re: EK SINAV HAKKI

2012-12-06 22:15

#672: ADALET - EK SINAV HAKKI.Başbakalığa gönderdiğim dilekçeye gelen cevabı aşağıda yayınlıyorum.

İnşallah hayırlı bir haber çıkar Resmi Gazete'de....

Sayın,

Ahmet DİNÇER

Halkla ilişkiler uygulaması olan, BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) üzerinden, “4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 17. Maddesi” çerçevesinde Birliğimize yönlendirilmiş olan başvurunuz incelenmiştir.

Başvurunuzda, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavları’nda tek dersten başarısız durumda olduğunuz belirtilmiş ve herhangi bir şarta tabi olmaksızın sınava tabi olma hakkının verilmesi önerilmiştir.

Önerinizi de içeren değişik yönetmelikler, TÜRMOB Genel Kurulu’nda kabul edilmiş ve uygulamaya alınabilmesi için ilgili bakanlığa gönderilmiştir.

Yönetmelikler Resmi Gazete’de yayımlandığında uygulamaya alınacaktır.

BATMAZ

#674 Re:

2012-12-06 22:16

#671: -

GELİRLER İDARESİ BAŞKANLIĞININ SMMM LERE TAKINMIŞ OLDUĞU TAVIR BELLİ.HELE SÖZ KONUSU SMMM ADAYLARI OLUNCA ANLATMAYA GEREK YOK HERHALDE,ADAMLARIN BİZLERE KARŞI ALERJİLERİ VAR.NE TÜRMOBU TAKIYORLAR NE DE BİNLERCE SMMM LERİ TAKIYORLAR.HUKUKSUZLUK ORTADA AMA HUKUK'U BİLE TAKMIYORLAR,VİCDANDAN BAHSEDECEĞİM AMA KUSURA BAKMASINLAR TAŞ GİBİ YÜREKLERİ VAR.BİZLERİN NE ÇEKTİĞİNİ BİR BİZLER BİRDE ALLAH BİLİR.3 YIL CEBİMİZDEN SİGORTA PARASI ÖDEMEDİK Mİ?STAJ YAPACAK YER BULMAK İÇİN GÖBEK ÇATLATMADIK MI?AYRICA STAJ BAŞLATMA SINAVINDA NELER ÇEKTİK?NE BEDELLER ÖDEDİK?HALA BEDELLER ÖDÜYORUZ DAHA DOĞRUSU ÖDETİYORLAR.BİR DOKUNDUNUZ BİN AH İŞİTTİNİZ DEĞİL Mİ?İŞTE TAM DA BİZİM DURUMUZ BU,BİZ NE KADAR PASİF DAVRANIRSAK EZİLMEYE,HORLANMAYA DEVAM EDİLECEK.HAKLI OLAN TALEBİMİZİ DEMOKRATİK YOLLARDAN KAZANMAK İÇİN MEŞRU OLAN TÜM YOLLARI AŞINDIRMALIYIZ.GELEYİM ŞİMDİ ŞU TAHMİN MESELESİNE;UMARIM BİR SONUÇ ÇIKAR,UMARIM DİYORUM AMA ÇOK İNANCIM YOK.BAZI ARKADAŞLAR HEMEN ŞUNU SORABİLİRLER,MADEM ÜMİDİNİZ YOKTU NEDEN EVRİM HANIM BU DİLEKÇEYİ GELİRLER İDAESİ BAŞKANLIĞINA SUNDU?BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ,ÜMİT EDEREK YAPIYORUZ.HALA DA ÜMİT EDİYORUZ VERDİĞİMİZ MÜCADELEDEN.BU ÇABALAR BOŞA ÇIKARSA,BAŞKA ÇIKAR YOLLAR BULMALIYIZ,BULACAĞIZDA..

Ziyaretçi

2012-12-07 09:02

Sayın Ahmet DİNÇER size verilen cevapta sanki yönetmelik yayınlanacakmış gibi bence şimdi birdaha yazarak daha önce verişi oldukları cevapta bahsettikleri yönetmeliğin Bakanlık tarafından kabul edilmediğini yazarsanız tek ders sınavının verilmediğini bilsinler.