SMMM SINAV YÖNETMELİGİ İÇİN İMZA KAMPANYASI

İmza kampanyasının sahibi ile iletişime geç

SMMM SINAV YÖNETMELİGİ İÇİN İMZA KAMPANYASI isimli dilekçe hakkındaki bu tartışma konusu otomatik olarak oluşturuldu.

Ziyaretçi

2013-04-21 11:23

BENİM DÜŞÜNCEM ŞU - DAHA ÖNCE DE AF ÇIKMADI ... 2000 YILINDAN BU YANA AF YOK DOĞRU YANİ 13 YILDIR AF YOK .. AMA BU SEFER FARKLI , ÇÜNKÜ OLAY DAHA ÖNCEKİ YILLARDA YARGIYA HİÇ TAŞINMAMIŞ - TÜRMOB GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI'NI 06.11.2012 TARİHİNDE MAHKEMEYE VERİYOR - MAHKEMEDE DE EMSAL KARAR TEŞKİL EDEN 2000 YILI İÇİN AF SINAI VAR - BUNA İSTİNADEN AF UMUDU VAR - MAHKEME OLMASA ZATEN ÇIKACAĞI YOK - HEM EMSAL Bİ OLAY VAR HEM DE ÖZEL SMMM SINAVI VAR - ONDAN DOLAYI AZ DA OLSA UMUT VAR - YOKSA AF MAF ÇIKMAZ ; BELKİ Bİ UMUT İŞTE...

Ziyaretçi

2013-04-22 06:29

Arkadaşlar TÜRMOB un 06.11.2012 de açılan davanın sonuçlanması ne kadar sürer bilgisi olan varmı.

Ziyaretçi

2013-04-22 06:40

YÜRÜTME İLE İLGİLİ BİR DAVA - BENCE MAYIS AYININ İLK HAFTASI GİBİ DANIŞTAY BİLGİ EDENMEDEN CEVAP GELEBİLİR..BUNCA ZAMAN BEKLEDİK,BEKLEYELİM BİRAZ DAHA BKALIM NOLACAK!!
ZİYARETÇİ

#979 DANIŞTAY

2013-04-22 13:43

Eğer Danıştay Tek dersten kalmış olanların lehine bir karar verirse bu ülkede biraz da olsa Adalet var diyeceğim,benim pek ümidim yok çünkü ülkede ne hak kalmış ne adalet ne de insanlık.Bizim kanımızla beslenen her kimse,bizim hakkımızı yiyenler her kimse Burunlarından fitil fitil gelir inşallah.

Ziyaretçi

2013-04-22 16:16

ARKADAŞLAR BEN MAYIS AYINDA DANIŞTAY'IN BİLGİ EDİNME SERVİSİNDEN BİLGİ ALABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM .. AMA LEHİMİZE Mİ OLUR ALEYHİMİZE Mİ BİLEMİYECEM .. İNŞAALLAH LEHİMİZE OLUR..BEKLEYELİM BAKALIM SABIR SABIR YA SABIR...

Ziyaretçi

#981 Konu

2013-04-24 08:01

Arkadaşlar GİB 3568 bakan İlyas bey ayrılmış görülüyor.

Ziyaretçi

2013-04-24 09:24

umarım bu kanun çıkar

Ziyaretçi

2013-04-24 11:08

zor ben ümidi kestim , çıkmaz..

Ziyaretçi

#984 Konu

2013-04-25 08:52

Arkadaşlar varlık barışı çıkacak bu konuda baskı yaparsak belki bizlerilede barış yapmak için bir hak tanırlar.

Ziyaretçi

2013-04-25 09:58

torba yasada yok .. çıkmaz normal yollardan ; anca mahkeme ile ..
YUKSEL

2013-04-25 12:04

Arkadaşlar bilgi edinme kapsamında Danıştaya başvuru yapmıştım. Cevap geldi; aktarıyorum:
İlgi:18/04/2013 tarihli dilekceniz.

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunun 2nci maddesinde, bu kanunun; kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının faaliyetlerine uygulanacağı hükme bağlanmış olup yargı kuruluşlarının yargılama faaliyetleri Kanun kapsamı dışında tutulmuştur. Nitekim Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulunun 25.10.2004 gün ve 2004/143 sayılı kararı bu yöndedir.

Ayrıca 2577 sayılı İdari Yargılama Usulu Kanununun 20 maddesinin 5 fıkrasına göre, dosyalar geliş tarihlerine göre incelenir ve tekemmül ettikleri sıra dahilinde bir karara bağlanır. Sıranın gelmesi Danıştay Dairelerinin iş yüklerine göre değişiklik göstermektedir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
İbrahim BAYMAN
Hakim
Genel Sekreter Yardımcısı

Ziyaretçi

2013-04-25 12:56

NE DEMEK İSTİYO BEN ANLAMADIM ..:(( - BİRİ ANLAYACAĞIM ŞEKİLDE ANLATIR MI LÜTFEN !!

Ziyaretçi

2013-04-25 12:56

BEKLEYİN DAHA MI DİYO ? NE DİYO SONUÇ OLARAK ?
DOĞRUCU DAVUT

#989 DANIŞTAY !!! BAĞIMSIZ YARGI !!!

2013-04-25 13:12

#988: -

BU İŞ BİZİ AŞIYOR DEMEK İSTİYORLAR.DAHA DA TÜRKÇELEŞTİRİYORUM,ÜZERİMİZDE AKP-MESLEKTE BİRLİK VE NURETTİN CANİKLİNİN BASKISI VAR O YÜZDEN KUSURA BAKMAYIN BELKİ BAŞKA BAHARA DEMEK İSTİYORLAR.KISACA YORUM BU,TABİ ANLAYANA..

Ziyaretçi

2013-04-25 13:48

beklicezz , başka yapılcak bi şey yok ..

Ziyaretçi

2013-04-25 13:49

beklicez başka yapılcak bi şey yok ..
ASLI

#992 danıştay

2013-04-25 14:05

yüksel arkadaşımıza gelen cevap bu gün danıştay dan bana da geldi yargıya intikal etmiş konular bilgi edinme kanunu kapsamı dışındaymış o yüzden sonucu beklicez ama ben sonucun lehimize çıkacağına inanıyorum sonuçta insan haklarına aykırı bir durum söz konusu danıştay bunu düzelticektir

Ziyaretçi

2013-04-25 14:20

inşallah - hadi bakalım .. bana da öyle geliyo sanki - bu kadar olaydan sonra bu kadar da adaletsiz ve acımasız olunmaz...
GÜNEŞ

#994 Re: danıştaydan yanıt

2013-04-25 14:39

#993: -

aynı yanıt bana da geldi arkadaşlar Kopyala yapıştır yapmışlar maalesef, inşallah biran önce ve lehimize sonuçlanır.

Ziyaretçi

#995 Konu

2013-04-25 15:24

Arkadaşlar bende TÜRMOB ile görüştüm onlara idarenin savunmasının henüz gelmediğini söylediler.

Ziyaretçi

2013-04-26 09:45

idare savunma yapmaz arkadaşlar , olay mahkemede artık ve mahkemede karar verir , hepsi bu..olur yada olmaz ..yani hakimin iki dudağının arasında .. olumlu yada olumsuz bekliyip görücez..
DANIŞTAY-AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

#997 DANIŞTAY-AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

2013-04-26 10:01

#995: - Konu

İDARE NEYİN SAVUNMASINI YAPIYOR,BENCE TÜRMOB'U YANLIŞ ANLAMIŞSINIZ SİZ.ZATEN BÖLGE İDARE MAHKEMESİ BİZİM DAVAMIZI REDDETMİŞ,İŞTE O YÜZDENDİR Kİ TÜRMOB BİR ÜST MAHKEME OLAN DANIŞTAYA GİTMİŞ.BURADA YAPILACAK BİR ŞEY YOK,HAKİMİN KEYFİYETİNE KALMIŞIZ.AMA ZATEN DANIŞTAY HÜKÜMETİN BASKISINDA OLDUĞU İÇİN BU DAVADAN SONUÇ ÇIKMAYACAK,AKP NİN İSTEMEDİĞİ BİR KARAR ÇIKAR MI SİZCE?DANIŞTAY BAĞIMSIZ DAVRANABİLİR Mİ?BİZ ASLINDA TOPLUCA TÜRMOBUN ÜZERİNE GİDİP BU DAVAYI AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE GÖTÜRMESİ İÇİN BASKI YAPMALIYIZ.

BU DAVA EĞER Kİ AVRUPA YA GİDERSE İŞTE O ZAMAN EMİN OLUN % 100 KAZANIRIZ VE HATTA KANAZMAKLA KALMAYIZ KAYBETTİĞİMİZ ZAMAN İÇİN ÇOK YÜKLÜ TAZMİNAT BİLE ALABİLİRİZ.

BU DAVALARIN BİR ÖRNEĞİ DÜNYANIN HİÇBİRİNDE YOK,BEN AVUKATLARLA GÖRÜŞTÜM BİREYSEL BAŞVURU OLUP OLAMAYACAĞINI SORDUM BANA VERDİKLERİ CEVAP HEPSİNİNDE AYNIYDI,TÜRMOB MAĞDUR OLAN SMMM ADAYLARI ADINA AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNDE DAVA AÇSIN KAZANIRSINIZ DENİLİYOR.

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ KAYBETTİĞİMİZ HER GÜN İÇİN BİLİRKİŞİ RAPORLARI DÜZENLİYOR VE EN AZ ALACAĞIMIZ PARA 50 İLE 80 BİN ARASINDA DİYORLAR.TÜRMOB AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE GİDECEĞİNİ GELİRLER İDARESİ BAŞKANLIĞINA HİSSETTİRSE EMİN OLUN Kİ BU KARAR BİR GÜNDE ÇIKAR.SİZLERİNDE TANIDIĞI AVUKATLAR VARSA SİZLERDE SORABİLİRSİNİZ,BUNLARI SÖYLEYEN AVUKATLAR.BİR KAÇ AVUKAT MADDİ TAZMİNATIN HARİCİNDE MANEVİ TAZMİNAT ALABİLECEĞİMİZİ DE SÖYLEDİ,ONLARIN SÖYLEDİĞİ RAKAM BİRAZ DAHA DUDAK UÇUKLATIR RAKAM,MANEVİ TAZMİNAT RUHSAL ANLAMDA BİZİ NE KADAR ETKİLEMİŞSE ALACAĞIMIZ TAZMİNAT O ORANDA ARTIYOR,DEDİKLERİ RAKAM EN AZ 200 İLE 500 BİN ARASINDAYMİŞ.

KISACASI BURADAKİ HERKESİN TÜRMOBA BU KONUDA BASKI YAPMASIDIR,YANİ DAVAMIZI AVRUPAYA TAŞIMASIDIR.

HEPİNİZE BAŞARILAR DİLİYORUM.

Ziyaretçi

2013-04-26 10:50

ŞİMDİ İLK OLARAK ŞU : KONU BÖLGE İDARE MAHKEMELERİNE TAŞINMIŞ..BURADA ÇÖZÜLEMEMİŞ SONRA DA BİR ÜST DERECE MAHKEMESİ OLAN DANIŞTAY'A İNTİKAL ETMİŞ-ŞİMDİ KONU DANIŞTAY'DA , DANIŞTAY'DAN SONRA GİDİLİRSE GİDİLİR AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE - VE DOĞRUDUR HEPİMİZ BU SÜREÇTE HEM MADDİ HEM DE MANEVİ OLARAK YIPRANMAKTAYIZ-AMA DANIŞTAY'DAN GELECEK OLAN MAHKEME KARARINA GÖRE AİHM'NE GİDELİM BENCE-İLK OLARAK MAHKEME KARARINI BEKLEYELİM,GÖRELİM..SONRA ONA GÖRE HAREKET EDERİZ--OLUMLU YADA OLUMSUZ MUTLAKA BİR KARAR ÇIKACAK ; SABIR AZ DAHA SABIR..MAYIS'TA MUTLAKA BİR HABER GELECEK..SAYGILARIMLA..

Ziyaretçi

#999 sabır

2013-04-26 12:39

arkadaşlar sakin olun panik yapmayın.Nurettin buralara karışamaz bu ülkede hala bir sürü onurlu hakim var ve bu dava kesinlikle lehimize olacak.Çünkü herşey ortada, hiç bir hakim nurettine bakıpta bu kadar alenen hak yenen bir olayı tersine yorumlamaz.o kadarda değil yani.Hem pkk akp yi öyle bir sıkıştırdı ki akp bence bu tür işlerle uğraşacağına kendini kurtarmanın çaresine baksın bir daha rüyasında görür %50 leleri.
Gökmen

#1000 Re: DANIŞTAY-AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

2013-04-26 12:59

#997: DANIŞTAY-AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ - DANIŞTAY-AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ 

Mükellefi Avukat olan Mali Müşavir arkadaşımın bürosuna gittim ve Avukatlarından benim için randevu aldı bende karı-koca olan avukatlarla 1 saatlik görüşmem oldu.Onların söylediklerini aynen yazıyorum.Danıştaydan aleyhimize karar çıkarsa bunu anayasa mahkemesine gönderin ondan sonra AHİM'başvurun.Türmob eğer bu işi ciddiye alısa 2-3 yıla kalmaz mağdur olan tüm meslek mensubu adayları zengin olur diyorlar.Eşitlik ilkesine aykırı olan davalar 2-3 yıl bile sürmeden sonuçlanıyormuş,ben tüm süreci onlara anlattım,Avukatlar çok yüklü maddi ve manevi tazminatlar alabileceğimizi söylediler.Sizin yazmış oldupunuz rakamlara çok yakın bir meblağ çıkardılar,ama siz maddi tazminatı düşük yazmışsınız onların dediğine göre Bir mali müşavir ortalama aylık 3 ile 5 bin arasında kazanır ve 2 yıl süre içinde mağdur olmuş kişilere en az 150 bin TL Maddi 300 ile 700 arasında manevi tazminat verirlermiş.Önemli bir konu daha var,daha önce dosya yaktırıp tekrar bu sınavlara girip belgesini alanlar da bu davayı açabiliyorlarmış,dava zaman aşım süresi AHİM de İdari davalar için 15 yılmış.Bizim okadar hakkımız varmış ki avukatlar anlatınca kendimi salak hissettim,yıllarca bizi aldatmışlar arkadaşlar,eğer herkes bu konuda TÜRMOB a baskı yaparsa tüm haklarımızı fazlasıyla alırız.Lütfen herkes Avukat tanıdıklarıyla görüşsün bilgi alsın ve TÜRMOB u bu konuda uyaralım ve gerekli baskıları yapalım.Saygılar..